Tal van zaken wijk aan bod op bijeenkomst bewonersforum BUITENgewoon De Greiden

HEERENVEEN - Het bewonersforum BUITENgewoon De Greiden houdt donderdag 11 april de bijeenkomst ‘bewegen en ontmoeten’.

Vanaf 20.00 uur komen in wijkcentrum De As dan onder andere de speeltuin, de beweegtuin en walk in the park aan bod, evenals het (school)plein. Ook wordt met elkaar in gesprek of gegaan over de vraag of de 23 speelplekken in de wijk allemaal kunnen blijven bestaan. Daarnaast is een aantal sprekers aanwezig, waaronder Herre Zonderland. Hij vertelt over de waarden van groen in de wijk, hoe kinderen spelen, wat belangrijk daarbij is en het belang van bewegen in de wijk.

Na de inleidende sprekers gaan de aanwezigen in drie groepen in gesprek over een van de volgende onderwerpen: de Speeltuin voor kinderen van 0 tot 12 jaar (wat is er voor nodig dat de centrale speeltuin blijft bestaan?), de beweegtuin en walk in the park’ (bewegen, recreëren en fitness in de wijk voor jong en oud, wat is er voor nodig om bewegen in de wijk de Greiden bevorderen?) en het (school)plein, dat een veilige ontmoetingsplek en speelplek moet zijn (wat is er voor nodig dat we het ontmoeten bevorderen in de wijk de Greiden).?

Acties en plannen

Het doel is om na een aantal sessies tot concrete, haalbare en uitvoerbare acties en plannen te komen. Hoe het bewonersforum dat wil doen wordt uitgelegd op de avond.

BUITENgewoon De Greiden wordt rondom de aanpak ondersteund door onder andere het Wijkmanagement van de gemeente Heerenveen en Caleidoscoop.

Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan via buitengewoon.forum@gmail.com en door een persoonlijk bericht achter te laten op de Facebookpagina Buitengewoondegreiden.