Tweewekelijkse groepswandeling van start in Oranjewoud

ORANJEWOUD - Wandelliefhebbers kunnen vanaf zondag 7 april in Oranjewoud meedoen aan een tweewekelijkse groepswandeling.

Er wordt gestart om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Tjaarda’s Laan. De wandeling duurt ongeveer een uur en iedereen kan meedoen. Opgave is niet nodig.

De groepswandeling wordt begeleid door vrijwilligers. Zij zetten voor iedere wandeling een nieuwe route uit en vertellen onderweg over de natuur. Het tempo wordt aangepast aan de groep. Na afloop is er de mogelijkheid om samen koffie of thee te drinken.

De Heide

Vanaf mei wordt er ook iedere eerste woensdag van de maand gewandeld bij De Heide in Heerenveen. Er wordt dan om 14.00 uur verzameld op de parkeerplaats aan de noordzijde van het recreatiegebied naast de Rottumerweg.

Deze wandelingen worden gehouden door Landschapsbeheer Friesland en stichting Gezond Natuur Wandelen. Het doel is om in beweging te zijn, te genieten van de natuur en het opdoen van sociale contacten.

Vrijwilligers

Er wordt nog gezocht naar meer vrijwilligers om een wandeling te begeleiden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Landschapsbeheer Friesland via 0512-383800 en via j.vandenhoven@landschapsbeheerfriesland.nl.