Friese primeur voor Wijn & Spijs Heerenveen met eerste prijs bij branche-event Foodspecialiteiten

HEERENVEEN - Wijn & Spijs uit Heerenveen is winnaar geworden van de titel ‘Beste Foodspecialist Wijn’.

Dat is een primeur voor Friesland. Niet eerder won een Friese winkel een prijs van de Stichting Foodspecialiteiten, die de prijs maandag uitreikte tijdens het jaarlijkse branche-event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum Foodspecialiteiten. ,,Wij zijn dan ook apetrots dat wij deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen”, zegt Hester de Groot van Wijn & Spijs.

De jury roemde in haar rapport de indeling van de wijnen zoals ‘vol en rijp’ en ‘krachtig en kruidig’. Ook sluit volgens de jury het assortiment wijn naadloos aan bij de delicatessen die ook in de winkel worden verkocht.

Finalisten

In totaal waren er elf finalisten. Zij hadden zich geplaatst na een voorselectie op 27 februari. Zij zijn ook bezocht door de juryleden. Die beoordeelde hen op: hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid, hygiëne en netheid en de performance van de winkel.

Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.