Wederom prikkelarme kermis tijdens grootse kermis met Pinksteren in Heerenveen

HEERENVEEN - Bij de kermis in Heerenveen tijdens Pinksteren is er ook dit jaar weer een prikkelarme kermis. Die vindt plaats op zaterdag 8 juni van 11.00 tot 13.00 uur.

Bij een prikkelarme kermis staat de muziek uit of eventueel zacht. Daarnaast is de verlichting waar mogelijk uit. Ook de snelheid van de attracties gaat naar een lager niveau.

De prikkelarme kermis wordt gehouden omdat niet voor alle bezoekers knipperde verlichting, harde muziek en snelle attracties vanzelfsprekend is. Zoals voor personen met een zoals ADHD of ADD, autisme of een lichamelijke of geestelijke beperking.

Ook is de prikkelarme kermis ook geschikt voor ouderen die graag nog eens naar een kermis gaan maar niet goed tegen luide muziek kunnen. Daarnaast is iedereen die dat wil welkom om langs te komen.

De kermis in Heerenveen zelf is van woensdag 5 tot en met maandag 10 juni. De kermis is op woensdag en donderdag geopend van 14.00 tot 23.00 uur, op vrijdag van 14.00 tot 00.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 00.00 uur, op zondag van 13.00 tot 23.00 uur en op de maandag van 11.00 tot 22.00 uur.

Randprogramma

Naast de prikkelarme kermis zijn er rondom de kermis nog meer activiteiten. Zo is er op de woensdag een kindermiddag en is er ’s middags een grote opening van de kermis. ’s Avonds wordt de kermis nogmaals geopend vanwege mensen die er overdag niet bij aanwezig konden zijn.

Op de donderdag is er vervolgens een familieavond met aanbiedingen. Vrijdags is er van 19.30 tot 00.00 uur een straatfestival. Op zaterdag is er de prikkelarme kermis.

Terwijl op zondag feestzanger Gerard Palts vanaf 15.30 uur aanwezig is bij de poffertjeskraam. Op de maandag tenslotte is het opa- en omadag.

Voor het hele programma zie kermisheerenveen.wixsite.com/kermisheerenveen.