Monique Boertje: ‘Ik ben trots en dankbaar dat ik mag meewerken aan Sonja Bakker haar nieuwe boek’

HEERENVEEN - Eigenlijk zou Monique boertje uit Heerenveen samen met een aantal andere vrouwen uit Nederland naar Ibiza afreizen voor een fotoshoot van het nieuwste boek van Sonja Bakker. Vanwege weersomstandigheden werd het Bergen aan Zee.

,,Ik heb een geweldige dag gehad ondanks dat het iets anders liep dan gepland. Ik ben trots en dankbaar dat ik met al deze mensen heb mogen meewerken aan Sonja Bakker haar nieuwe boek dat in mei verschijnt”, zegt Boertje.

Via haar Facebookpagina was Sonja Bakker op zoek naar vrouwen die dankzij haar methode waren afgevallen. Uit alle inzendingen koos zij acht vrouwen uit tussen de 20 en 50 jaar. Die zouden begin april een weekend op Ibiza verblijven, waar Bakker een huis heeft. Daar zou een fotoshoot plaatsvinden. Ook mochten de vrouwen er hun afslankverhaal vertellen. Bakker verwerkt de verhalen van de vrouwen in haar nieuwe boek.

In plaats daarvan werden de vrouwen vanwege de weersomstandigheden op Ibiza bij Bakker thuis in Bergen uitgenodigd. Terwijl de fotoshoot in Bergen aan Zee gebeurde.

‘Miss grote maten van Nederland’

Ook Boertje reageerde op de oproep. ,,Mijn verhaal gaat al een tijd terug. In 2005 was ik ‘Miss grote maten van Nederland’ en in 2006 begon ik met het eerste boek van Sonja Bakker. Daardoor ben ik dertig kilo afgevallen. Na al die jaren volg ik nog steeds haar methode. Ik zag haar oproep en dacht wat is er nou mooier om het verhaal aan haar persoonlijk te kunnen vertellen. Ik heb geschreven en ben uitgekozen.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)