Historie en Le Roy tuin voor voetlicht bij wandeling Stichting Werkgroep Oud-Heerenveen en de stichting TIJD door Heerenveen-Midden

HEERENVEEN - De Stichting Werkgroep Oud-Heerenveen houdt zaterdag 20 april in samenwerking met de stichting TIJD een historische rondleiding door Heerenveen-Midden.

In het eerste deel van de wandeling leidt een gids de groep van maximaal twintig personen langs enkele markante plaatsen en gebouwen in Heerenveen-Midden. Er is dan onder andere aandacht voor: de voormalige Koornbeurs, de Feitshuizen, Nieuw Friesburg en de Ambachtsschool.

Het tweede deel van de wandeling gaat door de Ecokathedraal van Heerenveen-Midden, ook bekend onder de naam Le Roy tuin. Deze groenstrook van één kilometer lang is sinds 1966 in ontwikkeling naar de ideeën van Louis Le Roy (1924-2012), die ook in Mildam op een eigen stuk grond een Ecokathedraal begon.

Onderhoud

De groenstrook in Heerenveen en het gebied in Mildam worden onderhouden door vrijwilligers, waarbij de nadruk ligt op de samenwerking met de natuur. Ingrijpen in het natuurlijke proces wordt tot het minimum beperkt waardoor een unieke vegetatie is ontstaan.

In de tuin zijn verschillende historische elementen verwerkt. Zo is de voormalige protestantse kerk die in 1967 is afgebroken voor een deel in de tuin verwerkt, en onlangs nog is een mozaïek van de gesloopte Petraschool ingebouwd.

De rondleiding duurt ongeveer twee uur en start om 11.00 uur op de stoep van Museum Heerenveen aan de Minckelersstraat.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk tot vrijdag 19 april om 12.00 aanmelden bij de balie van Museum/VVV Heerenveen aan de Minckelersstraat 11, via 0513-625555) of via balie@heerenveenmuseum.nl.

Deelname kost voor volwassenen zes euro en voor jongeren tot en met 15 jaar drie euro. Donateurs van de stichting Werkgroep Oud-Heerenveen betalen eveneens drie euro.