Jeugd Udiros Outdoor toont hun ontwikkeling in survivalsport in Bathmen

NIEUWEHORNE - De jeugd van Udiros Outdoor heeft meegedaan aan een survival in Bathmen bij Deventer.

Hieronder een door Udiros Outdoor zelf aangeleverd verslag.

Onder prachtige zonnige omstandigheden werd in Bathmen de 'Schipbeek Survivalrun' georganiseerd. Met aan de start naast de wedstrijdlopers (met twee top-10 klasseringen) dit keer ook twee jeugdteams van de succesvolle survivalafdeling van omnivereniging Udiros uit Nieuwehorne.

„Moe? Echt niet.” Enthousiaste atleetjes komen een voor een binnen op de gezellige brink in Bathmen. Onder begeleiding van de trainers van Udiros Outdoor hebben ze zojuist de 5 kilometer afgelegd. Trainer Johannes Benedictus ziet het met genoegen aan.

Samen met Dennis Kamperveen, Harmen Boersma en Robert-Jan Ritsema geven zij twee keer in twee training aan de beginnende jeugd. ,,Het is echt heel mooi om te zien welke sprongen de kinderen maken in hun ontwikkeling”, aldus Benedictus. ,,Het is voor ons super om te zien hoe we sommigen vanaf een heel smalle basis hebben kunnen optrainen naar dit niveau. Dat geeft zo veel voldoening.”

Eerste run

Voor een aantal jeugdleden is het hun eerste run en is het fijn dat de trainers meelopen als begeleiding. Af en toe even helpen, maar vooral zelf doen. ,,We trainen altijd met een doel”, vertelt Ydo de Vries, hoofdtrainer en verantwoordelijk voor het technisch beleid.

De Vries: ,,We vinden het belangrijk om de kids uit te dagen, ze te laten ervaren dat ze het kunnen'. Vanuit de club wordt drie keer per jaar de mogelijkheid geboden om met de trainers een run te lopen en zo steeds een stapje verder te zetten. Met de begeleiding wordt de drempel om mee te doen zo laag mogelijk gemaakt. En dat concept slaat aan. Niet alleen bij de kids, kijk maar naar die glunderende koppies, maar ook de ouders zijn minstens net zo trots.”

Wedstrijdlopers

Naast de jeugdatleten waren ook de klassementlopers actief. In voorbereiding op de run in Bathmen is er stevig getraind door de wedstrijdselectie van Udiros Outdoor. En dat betaalt zich uit. Wouter Keuning liet zien dat de vorm groeiende is en liep een ijzersterke run en eindigde op de 7e plaats. Werner Valk zat hem op de hielen met een 10de plaats. In de categorie 40+ liep Ydo de Vries zelf naar een 5de plaats.

Bij de recreanten een prachtige mijlpaal voor Johannes Benedictus. De uit Nieuwehorne afkomstige atleet volbracht zijn zesde run in lijn en pakte daarmee zijn wedstrijdlicentie.

,,Johannes is een prachtig voorbeeld van iemand die vol voor zijn sportieve doel is gegaan”, aldus Ydo de Vries. ,,Overgestapt vanuit een andere sport, gegrepen door het survivalvirus en binnen 2 jaar op wedstrijdniveau gekomen. Prachtig.’. En het blijft doorgaan. Volgens De Vries is het potentieel van Udiros Outdoor nog lang niet uitgeput: ,,Let maar op, er komen nog een paar toppers aan.”