Hockeydames Quick Stick eenvoudig langs directe concurrent Groninger Studs

HEERENVEEN - De dames van hockeyclub Quick Stick hebben op eigen veld eenvoudig gewonnen van directe concurrent Groninger Studs.

De gasten, de nummer tien van de ranglijst, werden met een 5-0 zege huiswaarts gestuurd door Quick Stick. De Heerenveense dames zelf staan op de negende plek.

Hieronder een door Quick Stick zelf aangeleverd verslag.

Aan de heenwedstrijd koesterde Quick Stick goede herinneringen toen het na een goede wedstrijd een mooie 0-4 overwinning binnensleepte. Resultaten uit het verleden geven echter geen garanties voor de toekomst, en aan het begin van de wedstrijd stond het scorebord gewoon weer op 0-0. Toch bleek al snel dat Quick Stick de betere van de twee ploegen was, en domineerde het de gehele wedstrijd. Scoren lukte echter in de eerste helft nog niet, waardoor het nog onnodig spannend bleef. Toen de ban eindelijk was gebroken liep Quick Stick uit naar een fraaie 5-0 overwinning.

Quick Stick begon sterk aan de wedstrijd, won vrijwel alle duels en kwam vaak gevaarlijk voor het doel van de Groninger Studs. Door de goede druk voorin werden veel ballen door de Studs. ingeleverd, waarna Quick Stick veelvuldig in de aanval was. De afronding bleek echter lastig, en ondanks vele goede kansen, strafcorners en zelfs een strafbal lukte het Quick Stick maar niet om de bal in het doel te krijgen. Zo werd er gerust met een 0-0 stand.

In de tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld ten opzichte van het eerste bedrijf. Het was Quick Stick dat de tegenstander, die nauwelijks met de bal over de middenlijn kwam, tot wanhoop dreef. Ook bleef het weer lang wachten op een treffer, maar Quick Stick bleef gefocust en geduldig rondspelen. Uiteindelijk was het dan Meran Horsten die 10 minuten na rust de bal uit een strafcorner hard in de hoek schoot. Vervolgens zette Quick stick door, bleef het kansen creëren, en wist het 7 minuten later de voorsprong te verdubbelen. Ditmaal werd het eerste schot uit de strafcorner gekeerd, maar in de rebound aarzelde aanvoerster Joyce ten Wolde niet en schoot hard en hoog in het net. In de laatste 10 minuten liet Quick Stick zien het ook uit veldsituaties te kunnen scoren. Eerst was het Bibi Bronswijk die de bal net langs de uitkomende keepster in het doel wist te schuiven. Vervolgens wist Britt Herder de bal na een rommelige situatie voor het Groninger doel de bal binnen te prikken. In de laatste minuut was het Lisan ten Berge die de wedstrijd, fraai afrondde met de 5-0.

De overmacht waarmee Quick Stick deze wedstrijd won blijkt misschien wel het meest uit de feit dat de Studs geen enkele doelpoging op het Heerenveense doel af wisten te vuren. Met deze drie punten stijgt Quick Stick naar de achtste plek ten koste van Amersfoort, waar Quick Stick volgende week op bezoek gaat.