FOTO’S | Volle bak bij huiskamerconcert in B&B ’t Boekehaagje in Mildam

MILDAM - B&B ’t Boekehaagje in Mildam stond zondag in het teken van een huiskamerconcert met een dubbelconcert van Lidwien en Johan van der Veer en hun beider kwartetten.

Tijdens het goedbezochte concert was er tussendoor ook gelegenheid om met elkaar te praten bij een kopje koffie of thee of ander drankje.

Lidwien van der Veer, die onder ander toneelkleding voor theatergezelschap Tryater ontwierp en voor de Stormruiter, zorgde met haar damesensemble Passatempo (waarin ook Andrea Seidel, Esther de Meijer en Sjoukje Ytsma zitten) voor een a capella inbreng.

Passatempo betekent tijdverdrijf en bestaat uit vier vrouwen die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor klassieke muziek en dan vooral meerstemmige vocale stukken voor vrouwenstemmen.

Quatre Bois

Johan van der Veer, in het verleden fotograaf bij het Prinsessenhof en daarnaast actief als schilder, trad op met klarinetkwartet Quatre Bois.

Hij en de andere leden Margriet Daniels, Anne Marie van Hoeve en Dirk Ernsten hebben allen het Fries Symphonie Orkest als achtergrond. Het viertal heeft muziek van alle soorten en tijden op het repertoire. Dat wordt doorgaans speciaal bewerkt voor vier klarinetten. Ditmaal maakten zij een keus uit werk van: Bartok, Mancini, Granados, Brahms, Sullivan, Weber, Debussy en Gershwin.

(Foto’s Max van Gelder)