Contouren hofjesstructuur nieuwe woonzorgcentrum Marijke Hiem zichtbaar

HEERENVEEN - De contouren van het nieuwe Marijke Hiem van Meriant in Heerenveen worden al enigszins zichtbaar.

Zo geven de fundamenten zichtbaar aan wat de omvang wordt van het woonzorgcentrum dat wordt gebouwd in een hofjesstructuur. Er komen tien huiskamers met elk negen bewoners. De voordeuren van de woningen komen uit op de hofjes.

Het oude Marijke Hiem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Meriant besloot daarop tot nieuwbouw op dezelfde locatie. Het pand wordt gebouwd door aannemer Aan de Stegge uit Goor en wordt opgeleverd in juni 2020. Bewoners van de woonzorgcentra Herema State en de Wente verhuizen dan naar Marijke Hiem.

In de ontwikkeling van het nieuwe Marijke Hiem is het uitgangspunt ‘hoe past het wonen bij u’. Centraal daarbij staat het creëren van een veilige situatie en mensen zo veel mogelijk een thuisgevoel geven. In het nieuwe onderkomen staan thuisgevoel en veiligheid centraal. Meriant zegt daarmee een nieuwe stap te zetten in dementiezorg.

Zie ook het eerdere artikel met foto’s over de officiële starthandeling van begin maart.