Nieuwe Wijnhoeve houdt gratis proeverij met lentewijnen

OUDESCHOOT - De Nieuwe Wijnhoeve houdt zaterdag 13 en zondag 14 april een gratis proeverij met lentewijnen aan de Marktweg 46 in Oudeschoot.

Bezoekers kunnen dan duurzame kwaliteitswijnen proeven van gewone en van verrassende en onbekendere druivensoorten. De specifieke lentewijnen combineren met voorjaarsgerechten of kunnen gedronken worden buiten op het terras.

Vinoloog Ferencz Deli opende onlangs de winkel en het proeflokaal Nieuwe Wijnhoeve samen met zijn Franse vrouw Valérie en mede-eigenaar Henk Slump, onder andere organisator van Glemmer Beach.

De wijnen van de Nieuwe Wijnhoeve worden stuk voor stuk door kleinschalige wijnboeren uit diverse streken in Europa gemaakt. ,,Wij zoeken altijd naar de parels onder de wijnen en selecteren op kwaliteit, smaak, duurzaamheid en lef”, zegt Deli.

Bekende druivensoorten

Ook voert de Nieuwe Wijnhoeve wijnen van bekende druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. ,,Daarnaast hebben we een neus voor wijnen van minder bekende druivensoorten, zoals La Zorra Raro uit Spanje, Blanc de Pinot Noir uit Duitsland en Gewürztraminer uit Italië. In totaal hebben wij ongeveer honderd verschillende wijnen van veertig wijnhuizen.”

De proeverij met lentewijnen is op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van

12.00 tot 17.00 uur. Ook houdt De Nieuwe Wijnhoeve op aanvraag besloten wijnproeverijen voor groepen vanaf tien personen.