Gemeente Heerenveen bereidt onderzoek voor vanwege huisvesting arbeidsmigranten, besluit Jousterweg in koelkast

HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen is bezig met het voorbereiden van een onderzoek onder ondernemers om hun behoefte aan arbeidsmigranten te analyseren. Pas dan wordt een keus gemaakt voor het realiseren van huisvesting voor arbeidsmigranten.

De gemeente wil volgens een woordvoerder eerst duidelijk hebben welke behoefte er is aan arbeidsmigranten en daarna pas besluiten wat dit betekent voor huisvesting. ,,Dat onderzoek is in voorbereiding. Andere gemeenten worden erbij betrokken. Welke, is nu nog niet bekend.”

Ook aan Rotteveel, de initiatiefnemer voor de komst van maximaal 120 arbeidsmigranten aan de Jousterweg 28, heeft de gemeente aangegeven eerst onderzoek te willen. ,,Rotteveel zal deze uitkomsten moeten afwachten” aldus de woordvoerder.

Ophef

Na de informatiebijeenkomst van eind februari door Rotteveel ontstond er flinke ophef in de wijk. Ook wethouder Van Veen liet na de bijeenkomst weten ernstig teleurgesteld te zijn over de informatieverstrekking.

Niet alleen werd door de bewoners meteen petitie gestart. Ook spraken inwoners en bedrijven hun zorgen uit in de Heerenveense Courant.

Daarnaast heeft het college van B&W na de bijeenkomst uitgebreid gesproken over huisvesting van arbeidsmigranten.

‘Aanvragen nu niet behandeld’

„Op dit moment nemen wij geen aanvragen voor huisvesting in behandeling. Het is dan ook nu niet nodig een bewonersbijeenkomst te organiseren. De omwonenden zijn op de hoogte gebracht.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)