Caparis schaft 8000 zonnepanelen aan

HEERENVEEN - Sociaal werkbedrijf Caparis schaft 8000 zonnepanelen aan. Een deel daarvan komt ook op de vestiging aan de Industrieweg in Heerenveen te liggen.

Vandaag zette directeur Alex Bonnema de handtekening onder de contracten met de leveranciers. Caparis kan tot de aanschaf overgaan omdat de Leeuwarder gemeenteraad unaniem instemde met de investeringsaanvraag. Leeuwarden staat garant voor de investering, - die grotendeels gefinancierd wordt door de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) van de overheid - met steun van de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Heerenveen. Van deze vier gemeenten is bekend dat ze met Caparis door willen.

De zonnepanelen komen op de daken van de vestigingen van Caparis. In eerste instantie gaat het om gebouwen in Drachten (Ampèrelaan) en Heerenveen (Industrieweg). Later wordt ook de locatie in Leeuwarden (Orionweg) aangepakt.

Het dakoppervlak bedraagt opgeteld zo’n 25.000 vierkante meter. Caparis gaat de op te wekken elektriciteit zelf gebruiken, voor bijvoorbeeld gebouwen en bedrijfsvervoer. De aanschaf biedt ook kansen voor de afdeling Elektro van Caparis: mogelijk gaat deze afdeling een rol spelen in het assembleren van de constructies onder de zonnepanelen. Daarnaast willen deze leveranciers structureel werk bij Caparis onderbrengen.

„De aanschaf van zonnepanelen past in het streven van Caparis om in 2023 CO2-neutraal te zijn. Belangrijk hierbij is dat Caparis haar medewerkers hierin wil meenemen.”