Jongens en meisjes groep zes CBS de Burcht kampioen schoolvoetbal regio Heerenveen

HEERENVEEN - De jongens en meisjes uit groep zes van CBS de Burcht zijn woensdag kampioen schoolvoetbal geworden van de regio Heerenveen.

Hieronder een door Titia Nossin-Bouma namens CBS de Burcht ingestuurd verslag van het evenement dat plaatsvond bij VV Heerenveen.

Woensdag werd op de velden van VV Heerenveen en VV Jubbega het schoolvoetbaltoernooi regio Heerenveen gehouden. Op de velden van VV Jubbega streden de groepen 5 en 6 om de titel en op de velden van VV Heerenveen de groepen 7 en 8.

Tijdens dit evenement werd er door ruim 1450 leerlingen van scholen uit Heerenveen en omgeving gevoetbald. Er werd gespeeld in vier verschillende categorieën: 6 tegen 6 (groep 5/6) en 8 tegen 8 (groep 7/8), verdeeld over meisjes en jongens teams. 

Jongens

Bij de jongens uit de groepen 5 en 6 werd door 27 teams gestreden om de kampioenstitel. Er werd gespeeld in 4 poules met respectievelijk 7 of 8 teams. Bij de meisjes uit de groepen 5 en 6 werd in 2 poules gespeeld met in totaal 16 teams.

Na de poules volgden bij de jongens kwartfinales, halve finales en de finale. De nummers 1 uit de poules en de 3 beste nummers 2 gingen door naar de kwartfinales. Bij de meiden gingen de nummers  1 en 2 na de poules door naar de halve finales.

Ongeslagen

Zowel de jongens als de meisjes van CBS De Burcht gingen vandaag met de kampioenstitel naar huis. Met beide een ongeslagen status waren het de terechte kampioenen van deze zonnige woensdagmiddag. 

De prijzen werden uitgereikt door Heero, de mascotte van Sc Heerenveen.  Beide teams van CBS de Burcht kunnen zich klaar maken voor de Noord Nederlandse schoolvoetbalkampioenschappen.