Werkgroep Sport, Spel en Bewegen van start in Heerenveen-Noord: 'Wijkbewoners met elkaar in beweging krijgen en houden'

HEERENVEEN - In Heerenveen-Noord is gestart met de Werkgroep Sport, Spel en Bewegen. Het doel ervan is om wijkbewoners met elkaar in de buitenlucht in beweging te krijgen en te houden.

De eerste gratis activiteiten van de werkgroep zijn op de zaterdagen 11 en 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur en vinden plaats op het Rozenveldje in de wijk. Sportkleding is daarbij geen vereiste.

Bij de activiteit op 11 mei is er: outdoor skilzz met een bootcampbaan, een ouder- en kindbootcamp, yoga, Start2Run en een wandeling.

Op 18 mei is er vervolgens: disc golf, een ouder- en kindbootcamp, Start2Run en yoga.

De buitenyoga wordt verzorgd door door SAV yoga, Mind2Run verzorgt de hardloopworkshop, terwijl hetw andelen gebeurt onder leiding van de Stichting Werkgroep Oud-Heerenveen 

Verbinden

De werkgroep kwam tot stand tijdens de jaarvergadering van Wijkbelang Heerenveen-Noord in 2018. De werkgroep bestaat uit: Linda de Ruijter-Vos, Dieuwke Blaauw en Ellen Akkerman. 

,,We sporten alle drie graag en willen verbinding in de wijk creëren door gezamenlijk te bewegen. Iedereen weet dat bewegen gezond is en dat als je dat samen met andere mensen doet, is het ook nog eens gezellig”, aldus de bestuursleden.

,,Het zou fantastisch zijn dat er zoveel belangstelling is, dat we op regelmatige basis vergelijkbare evenementen kunnen organiseren voor wijkbewoners.”

Platform bieden

De missie van het bestuur is volgens de dames dan ook om alle bewoners van Heerenveen-Noord een platform te bieden waarbij mensen elkaar kunnen vinden om samen naar buiten gaan en lekker bezig te zijn. 

,,Wij hopen dat er groepjes ontstaan die samen gaan wandelen op maandagmorgen. Maar wijkbewoners kunnen ook met elkaar afspreken om een rondje te maken op het nieuw aan te leggen discgolfparcours of met een groepje een trainer inhuren voor een wekelijkse bootcamp in het Hepkema Bos.”

IJsbaan en aanleg discgolfcourse

Sport, spel en bewegen kwam volgens de bestuursleden van de werkgroep steeds vaker terug op de agenda van Wijkbelang Heerenveen-Noord. 

,,Speeltoestellen waren aan vervanging toe en er was interesse voor buitenfitness. Momenteel wordt ook onderzocht of de oude ijsbaan in Heerenveen-Noord weer te gebruiken is. Daarnaast is er belangstelling om een discgolfcourse aan te leggen in de wijk.”

Aanmelden

Voor deelname aan de workshops geldt wel dat bewoners zich moeten aanmelden, omdat er een maximaal aantal personen kan deelnemen.

Aanmelden kan via info@heerenveennoord.nl en bij Ellen Akkerman via 06-52327683.

Zie ook www.heerenveennoord.nl.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)