By de Hân houdt jaarlijkse schaapscheerdag met tal van activiteiten voor jong en oud

HEERENVEEN - De jaarlijkse schaapscheerdag in Heerenveen wordt zaterdag 20 april van 10.00 tot 16.00 uur gehouden op parkeerplaats P6 van het Abe Lenstra stadion. Niet alleen de hele dag door worden dan schapen geschoren, ook voor kinderen is er dan van alles te doen.

Tijdens de schaapscheerdag wordt een deel van de schaapskudde geschoren. De vachten van de Schoonebeeker schapen worden verkocht. Ter plekke kan de vacht worden uitgezocht en wordt deze meteen geschoren.

Ook kunnen lammetjes worden geaaid en geknuffeld, worden met de bordercollie honden demonstraties schapen drijven gegeven en kunnen kinderen een rondje mee op de quad en springen op een springkussen.

Daarnaast is er catering aanwezig, is er een markt met kraampjes en worden demonstraties gegeven zoals het spinnen van een schapenvacht en wordt paling gerookt.

De schaapscheerdag wordt gehouden door de schaapskudde By de Hân van Martin en Elsa Reitsma. De Schoonebeeker schapen van schaapskudde By de Hân begrazen het gehele seizoen op diverse plekken in de gemeente Heerenveen.

Zie ook Facebook By de Hân.