Bibliotheek Heerenveen introduceert BoekStartcoach

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen krijgt een BoekStartcoach. Marije Kooistra is daarbij wekelijks te vinden in het consultatiebureau van Heerenveen aan de Trambaan 1.

Kooistra is werkzaam als BoekStartcoach bij de bibliotheken Mar en Fean. Zij geeft ouders advies over het belang van voorlezen en over de verschillende boekjes voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In het consultatiebureau gaat zij met ouders in gesprek over hoe leuk, gezellig en leerzaam het is om samen met hun baby of peuter boekjes te lezen.

Met de inzet van de BoekStartcoach moet er meer tijd op het consultatiebureau komen om over taalstimulering en voorlezen te praten. ,,Een gesprek met de ouders kan er voor zorgen dat zij met hun kind gaan lezen en naar de bibliotheek gaan.”

Vragenuurtje

Ook heeft Kooistra wekelijks een vragenuurtje in de bibliotheek van Heerenveen. Elke woensdag is zij daar aanwezig van 15.30 tot 16.30 uur. Dat moet de drempel voor ouders verlagen om naar de bibliotheek te gaan.

De BoekStartcoach is onderdeel van het leesbevorderingsprogramma BoekStart voor baby’s. Daarmee zegt de bibliotheek ouders te willen aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes en de bibliotheek te laten ontdekken.

BoekStart is een samenwerkingsverband tussen de bibliotheek, jeugdgezondheidszorg en de gemeente Heerenveen.