Dierenrubriekje: vermiste en gevonden huisdieren

LUINJEBERD - Hieronder weer een overzicht van vermiste en gevonden huisdieren bij dierenopvang ’t Heerveld aan de P.G. Otterweg 7 in Luinjeberd.

Ditmaal zijn er vijf katten naar een nieuw baasje gegaan en één kat is na castratie retour vindplaats, waar hij in de omgeving goed wordt verzorgd.

Vermist

5 april: Marconistraat Oudeschoot. Jiji, een zwart-witte ex-kater. Hij heeft een witte snoet-, kin- en bef. Linker oksel een witte vlek. Tussen de achterpoten wit. Voorpoten witte pootjes. Achterpoten witte kousen. Hij heeft roze reflecterend halsbandje om. Informatie via Amivedi: 088-0064693.

Gevonden

8 april: Jubbega, Wollegrasstraat. Een rattenslang. Wit met rode vlekken. Op de kop rode strepen: 06-2april54312.

11 april: Heerenveen, Stadionweg ter hoogte van de het Abe Lenstra stadion. Poes. Is gechipt, maar niet aangemeld. Zwart met witte poes. Aantal witte wenkbrauwharen. Witte snorharen. Voorpootjes witte tenen. Naast het neusje links een driehoekig wit vlekje en hier en daar een paar losse witte haartjes. Rechts onder het neusje, op de bovenlip, een klein wit vlekje. In de hals wit doorlopend in een punt naar de borst. Dit loopt smal uit naar bovenaan het linker voorpootje. Informatie via Dierenopvang ’t Heerveld: 0513-529233.

Overleden

8 april: Scherpenzeel, De Kragge ter hoogte van huisnummer 47. Poes, geheel zwart. Draagt een bruin-oranje halsbandje met gaatjes en een gesp: 06-21578058.

11 april: Wolvega, Beatrixstraat ter hoogte van huisnummer 24. Volle kater. Na controle bij de dierenkliniek is vastgesteld dat voor 99 procent zeker is dat het diertje is neergeschoten. Er is melding gedaan bij de politie door de dierenambulance. Als iemand weet wie dit heeft gedaan of iets heeft gezien, wordt gevraagd dit door te geven aan de politie. Het betreft een cypers-rood met wit gestreepte mooie grote kater, met aan het voorpootjes witte sokjes en aan het achterpootjes witte laarzen. Onder het bekje en in de hals wit. Op het neusje donkerrood. Witte snorharen. Staart is geringd. Vanaf het puntje zijn de derde en vierde ring lichter van kleur: 06-21578058.

12 april: A32 ter hoogte van Oldeholtwolde hectometerpaal 37.0 Volle kater. Wit met rood. Het hoofd is aan de rechterzijde wit. Het oortje links is rood. Vanaf de schouders aan de ene kant veel rood tot en met de staart. De rode tekening loopt door tot bijna onder de buik. De rechterzijde is tot bijna boven op de rug wit vanaf de schouder tot de heup. Daarna een rode vlek doorlopend naar de staart. De staart is geheel rood en geringd. Aan de bovenkant is de staart donkerder van kleur - naar de punt toe wordt het lichter. Op het achterpootje zit een rode vlek op de voorkant. Verder zijn de pootjes allemaal geheel wit: 06-21578058.

13 april: Oldeholtpade, Stellingenweg ter hoogte van huisnummer 10 (paardenkliniek). Wit met rode poes. Het diertje is bijna helemaal wit. De staart is rood en bovenop de oortjes zitten rode vlekjes. Opvallend is een ronde rode vlek op de linkerzijde. Draagt een grijs vlooienbandje: 06-21578058.

Belangrijke telefoonnummers

Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, Dierenambulance de Tjonger 06-21578058, Amivedi 088-0064693, Dierenalarmnummer 144.