Overzicht activiteiten bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei diverse activiteiten. Hieronder een overzicht.

Op maandag 29 april is singer-songwriter en dichter Vincent Corjanus vanaf 20.00 uur te gast met zijn Hartenwacht Tour. Corjanus speelt nieuw werk en doet een greep uit ouder werk.

Corjanus bracht vorig jaar de cd ‘Laten We Het Thuis Noemen’ uit. Onlangs verscheen zijn dichtbundel ‘Hartenwacht’. In de pauze kan een bundel of cd van hem worden aangeschaft. Aanmelden is wenselijk en kan in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en via 0513-626 675.

Walk&Talk

Dinsdag 30 april wordt vanaf 10.00 uur de maandelijkse Walk&Talk gehouden. Dat is de ‘koffiepauze’ voor iedereen die (ander) werk zoekt.

Gastspreker is ditmaal loopbaan- en PO-adviseur Tineke Hooijsma. Zij geeft tips om inzicht te krijgen in persoonlijke talenten en kwaliteiten en hoe dit helpt in de zoektocht naar een nieuwe baan. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Seniorcafé

Tresoar-directeur Bert Looper is woensdag 1 mei tweemaal te gast in de bibliotheek. Vanaf 10.15 uur vertelt hij het Seniorcafé over de in de archieven van Tresoar (het Fries historisch en letterkundig centrum) gevonden afscheidsbrief van de 20-jarige Folkert Bergsma.

Bergsma werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gefusilleerd door de Duitse bezetters vanwege zijn rol in een verzetsgroep in Sexbierum. Alle 55-plussers zijn welkom.

Domela Nieuwenhuis

Ook geeft Looper woensdag 1 mei op de Dag van de Arbeid een HIP-lezing over Domela Nieuwenhuis. Die begint om 19.30 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst en kan in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en via 0513-626 675.

Looper gaat in op persoonlijkheid van Nieuwenhuis en de reden van zijn populariteit in Heerenveen en omstreken.