Caleidoscoop en pluZ/Kwadrant Groep houden workshops voor mantelzorgers

AKKRUM - Voor mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen worden twee workshops gehouden. Die worden aangeboden door Caleidoscoop en de pluZ/Kwadrant Groep.

De workshops zijn op de woensdagen 15 en 29 mei. Beide workshops zijn in De Lantearne aan de Dingelstrjitte 13 in Akkrum en beginnen om 13.30 uur.

Deelnemers leren in de workshops stil te staan bij de eigen situatie en krijgen tips en adviezen om de zorg beter vol te houden. Tijdens beide workshops staat ook het uitwisselen van ervaringen centraal.

Mantelzorgers kunnen kiezen uit ‘Omgaan met ziekte en ziek zijn’ (15 mei) en ‘Balans vinden en houden’ (29 mei). Beide workshops volgen kan ook.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@caleidoscoopheerenveen.nl en van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur via 0513-629090.

Ook komt er een reservelijst. Na de zomervakantie wordt dan een vervolg gegeven aan de workshops en dan in De Greiden in Heerenveen. Personen op de reservelijst ontvangen dan tijdig bericht.

6000 mantelzorgers

In de gemeente Heerenveen is één op de tien volwassenen mantelzorger. Dat komt neer op ongeveer 6000 personen. Zorgen voor een ander lijkt soms heel normaal, maar kan een zware belasting zijn.