Primera Lucienne breidt uit naar naastgelegen leegstaande pand

HEERENVEEN - De Primera Lucienne aan de Sieversstraat in het centrum van Heerenveen gaat een deel van het naastgelegen leegstaande pand erbij huren. Daardoor verdubbelt de winkel straks van negentig naar honderdtachtig vierkante meter verkoopvloeroppervlakte.

De verbouwing van het pand waar tot twee jaar geleden Perry Sport inzat start dinsdag en gebeurt onder verantwoordelijkheid van de eigenaar van het pand zelf.

Vervolgens gaat de Primera op maandag 17 juni een dag dicht, om op dinsdag 18 juni te heropenen in het vernieuwde onderkomen. In de oude Perry Sport blijft na de verbouwing een winkelunit over van ongeveer negentig vierkante meter. Die komt nog in de verhuur.

Vincent van Egmond van de Primera Lucienne zegt in een reactie blij te zijn met extra vloeroppervlakte. ,,Wij hebben veel extra drukte gekregen na de sluiting van de AKO. Waarbij ik wil benadrukken dat het zonde is dat zij dicht zijn. Dat betekent toch weer extra leegstand in het centrum.”

Producten

Op de extra meters komen onder andere extra kantoorbenodigdheden, meer tijdschriften en boeken, meer wenskaarten, extra producten zoals slingers en meer Friese artikelen.

Ook wordt volgens Van Egmond nagedacht over een extra PostNL-punt. ,,En wat wij vooral fijn vinden is dat we de winkel kunnen optimaliseren, waardoor klanten straks meer ruimte hebben.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)