Nick en Simon hoofdact op steeds volwassener Night of the Koemarkt

HEERENVEEN - Nick en Simon vormen dit jaar de hoofdact op de Night of the Koemarkt. Zij treden zaterdag 29 juni op bij het NOTK-promsconcert. Het voorprogramma begint om 19.30 uur. Het promsconcert zelf start om 20.30 uur.

De 23ste editie van het jaarlijkse feest wordt op vrijdag 28 juni om 16.00 uur afgetrapt met een Ibiza-markt. Vanwege het succes van die markt op de zaterdag bij de NOTK van 2018 is besloten de markt nu verspreid over twee dagen te houden. Terwijl op de vrijdagavond het NOTK-weekend traditioneel wordt ingeluid met Kleintje Koemarkt in samenwerking met Horeca Oude Koemarkt

Het NOTK wordt steeds meer een volwassen festival. Niet alleen vanwege het boeken van grotere artiesten, maar volgens de organisatie ook vanwege de introductie van een vrijdagmiddagprogramma en een uitgebreider programma op zaterdagmiddag.

,,Het boeken van artiesten als Nick en Simon past in het streven om een van de grootste gratis festivals van Friesland een kwaliteitsimpuls te geven. Daar wordt door het bestuur continu hard aan gewerkt”, zegt Carin Hoekstra. Zij is binnen het zeven personen tellende bestuur verantwoordelijk voor marketing en communicatie en voor sponsoring.

Het volledige bestuur bestaat naast Hoekstra uit: Alle Kruizinga, Tjarda van der Wal, Jacco kuiper, Arnold de Wolff, Heleen Kamphuis en Douwe van der Glas. Zodra de zomervakantie voorbij is, beginnen voor hen de voorbereiding op de volgende NOTK. Zij worden ondersteund door de ambassadeurs: Tjitze de Vries, Berend Lania, Cor Pot, Gerrit Kramer, Jan Wassens en Andries Keuning. De ambassadeurs helpen het NOTK-bestuur bij het onderhouden van sponsorcontacten en het vinden van nieuwe sponsoren. Daarnaast helpen nog ruim honderd andere vrijwilligers mee om het feest in goede banen te leiden.

Wensenlijst

Hoekstra: ,,We hebben al jarenlang grote namen op onze wensenlijst staan. Het is natuurlijk fantastisch dat het dankzij sponsoring is gelukt om Nick en Simon te strikken. Helemaal als je nagaat dat we enorm veel concurrentie hebben van evenementen in heel Friesland, waaronder in Heerenveen zelf.”

Ondertussen zijn de NOTK-ambassadeurs druk bezig om de sponsorgroep uit te breiden. Dat is volgens Hoekstra niet alleen nodig om het ambitieniveau te verhogen. Ook zijn de sponsoren nodig om het evenement kostendekken te houden. Zo gaat een flink deel van het budget naar de beveiliging van de bezoekers. ,,Daarnaast willen we de NOTK, dat elk jaar weer een grote reünie is, gratis toegankelijk houden. Ook daar zijn inkomsten voor nodig. ”

Heerenveen op stelten

Bij Heerenveen op stelten wordt eveneens grootster uitgepakt. Dat vindt plaats op de zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op diverse locaties in het centrum is er dan entertainment.

Ditmaal doen er extra afdelingen mee van het Friesland College. De betreffende studenten zorgen onder andere voor extra muziek en dans. De meeste activiteiten van de studenten zijn op het Molenplein. Terwijl zij ook aanwezig zijn op het Geert Willigenplein. Daarnaast helpen de studenten vanwege hun studie ook ’s avonds mee bij het promsconcert.

Terwijl vanuit Heerenveen zelf ook dit jaar weer muzikaal talent hun kunnen toont. Zo is niet alleen Pro Rege betrokken bij het promsconcert. Ook treedt de Fedde Schurerband op. Zij spelen tijdens Heerenveen op stelten op het Gemeenteplein.

Hoekstra: ,,Na vorig jaar toen we voor het eerst het podium over de K.R. Poststraat heen bouwden, wat ook nu weer gebeurt, heeft het NOTK dus weer een mooie nieuwe stap gezet op weg naar verdere volwassenheid.”

Voor het complete programma zie nightofthekoemarkt.com.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)