Het Medium Aldeboarn te koop voor 25.000 euro voor diegene die het beste idee heeft voor monumentale pand

ALDEBOARN - De gemeente Heerenveen zoekt een koper voor het pand ‘Het Medium’ in Aldeboarn.

Het pand wordt niet meer gebruikt en is om die reden dichtgetimmerd. Diegene die het beste idee heeft voor een bestemming van Het Medium, mag het pand kopen voor 25.000 euro. Het indienen van ideeën kan tot 21 juni.

De voorstellen moeten voldoen aan een aantal randvoorwaarden van de gemeente Heerenveen. Zo moet de karakteristieke en monumentale uitstraling behouden blijven en moet er duurzaam worden verbouwd. Het pand zelf verkeert in slechte staat van onderhoud

Pitch

Een vakjury bestaande uit een architect, een projectontwikkelaar, een vastgoedfinancier en afgevaardigden van Plaatselijk Belang en Caleidoscoop selecteren uiteindelijk drie tot vijf ideeën.

De indieners van de beste ideeën krijgen tien minuten om hun idee te pitchen. De inwoners van Aldeboarn kiezen uiteindelijk het beste idee. Wie de meeste stemmen krijgt, mag ‘Het Nieuwe Medium’ realiseren. De pitchavond is op 5 juli.

Kijkdagen

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op vrijdag 10 mei van 15.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Tot en met 16 mei kunnen vragen worden gesteld via hetnieuwemedium@heerenveen.nl.

Alle informatie staat op www.heerenveen.nl/hetnieuwemedium.

Over Het Medium

Het pand aan de Tsjerkebuorren 6 in Aldeboarn is een voormalige kleuterschool. Toen die school in oktober 2016 werd gesloten, kwam er een jongerencentrum in. OJC Het Medium hield er vooral feesten en gebruikte het als ontmoetingscentrum.