VanNienke viert 10-jarig jubileum met aanbiedingen en opening vestiging in Sneek

HEERENVEEN - VanNienke sieraden opent 8 juni een vestiging aan de Oosterdijk in het centrum van Sneek. Vanaf 1 juni zijn daar de sieraden van de in Heerenveen geboren Nienke de Boer al te koop.

Het wordt voor vanNienke sieraden de derde vestiging, nadat eerder al in Heerenveen en Gouda een goudsmederij werd geopend.

Deze maand is het tien jaar geleden dat de eerste vestiging opende. Dat was in Gouda. Het jubileum wordt gevierd met diverse aanbiedingen in Gouda en Heerenveen en met de opening van de vestiging in Sneek.

Hieronder een door vanNienke sieraden zelf aangeleverd artikel

Nienke startte haar bedrijf in een klein pandje in de binnenstad van Gouda nadat ze de opleiding aan de vakschool had afgerond. Midden in de crisis werkte ze aan haar eigen collecties, reparaties en opdrachten en specialiseerde ze zich in het ontwerpen en maken van trouw -en verlovingsringen.

Toen zich ruim twee jaar geleden de kans voor deed om terug te keren naar haar roots pakte ze dat met beide handen aan en opende ze samen met haar man een tweede vestiging in Heerenveen.

,,We wilden heel graag uitbreiden met ons bedrijf en de mogelijkheid om terug te keren naar mijn geboorteplaats in combinatie met een tweede vestiging in Heerenveen was een kans die we graag wilden aangrijpen. We wonen nu heerlijk in de omgeving waar ik vroeger ben opgegroeid en ik ben ook nog wekelijks te vinden in de vertrouwde omgeving van Gouda.”

Ondanks het feit dat Nienke al op haar 17e vertrok uit Heerenveen vanwege studie aan het grafisch lyceum in Zwolle, de kunstacademie in Breda en aansluitend de vakschool in Schoonhoven, bleef ze bekend met haar netwerk in Friesland. Het bleek direct een goede basis te zijn voor de vestiging in Heerenveen. Een bedrijf zoals dat van Nienke was hier nog niet en dat merkt ze goed aan alle drukte die het oplevert. De goudsmederij heeft een open atelier in de winkel, waar je letterlijk kunt zien hoe de sieraden gemaakt worden.

Nienke bedacht een unieke crowdfunding actie om de tweede vestiging te kunnen gaan starten: De klanten konden zogenoemde VIP pakketten aanschaffen die enerzijds voor een stukje financiering zorgden, maar anderzijds (en misschien nog wel belangrijker) een commitment betekende met de uitbreiding van het bedrijf. Op soortgelijke wijze zijn een jaar na de opening in Heerenveen ook een deel van de nieuwe laser machines gefinancierd.

,,In mijn vakgebied is vertrouwen een groot goed. Het tot stand komen van een sieraad gaat vaak gepaard met de meest uiteenlopende persoonlijke verhalen van dierbare herinneringen tot emotionele gebeurtenissen. Voordat we iets gaan maken, omsmelten of herontwerpen voor de klant moet daarom eerst alles kloppen. Het gevoel moet goed zijn en daardoor komt het niet zelden voor dat we klanten na uitleg van de mogelijkheden eerst weer naar huis sturen met alle informatie om in alle rust tot een gewenst idee te komen in plaats van aan te dringen op een voorstel of akkoord.”

,,In de meeste gevallen komt het uiteindelijk tot een opdracht. Ik vind het daarnaast belangrijk dat onze klanten achter onze beslissingen staan en dus bieden we de gelegenheid betrokken te zijn bij de ontwikkeling van mijn bedrijf, zoals met de afgelopen crowdfundings en daar geven we graag wat voor terug.”

De komende weken zijn er dus verschillende ludieke aanbiedingen te verwachten vanwege het jubileum, met als hoogtepunt de opening van een nieuwe vestiging aan de Oosterdijk in Sneek.

Hoewel er niet persé een wens was om het aantal winkels uit te breiden, werd er al wel langer gesproken over de mogelijkheden die er in Sneek worden gezien.

,,Soms komen dingen spontaan op je pad en als de deal dan zo goed lijkt, dan gaan we de uitdaging graag aan. We zijn altijd in voor nieuwe dingen. Zo gebeurde dat bijvoorbeeld ook toen we de Olympische ringen voor de shorttrack meiden mochten maken en we daarna samen met Jorien ter Mors een mooie sieradenlijn ontwikkelden. Het opende nieuwe wegen en nu gaan we weer een stap verder.”

Vanaf 1 juni liggen de collecties van vanNienke dus ook in Sneek in de etalage en kun je ook daar terecht voor reparaties, opdrachten en ontwerpen. De officiële opening is op zaterdag 8 juni.

Voor alle aanbiedingen ter gelegenheid van het jubileum zie www.vannienke.nl.

Wie zelf wat met Nienke wil komen bespreken kan het beste vooraf een afspraak maken.