FOTO’S | Paaltjes maken parkeren op grasvelden aan Buitenbaan onmogelijk

HEERENVEEN - Medewerkers van de gemeente Heerenveen hebben vanochtend tuinpaaltjes geplaatst langs een aantal grasvelden aan de Buitenbaan. Dat moet wildparkeren door ouders van scholieren van de OSG Sevenwolden voortaan onmogelijk maken.

De paaltjes zijn volgens de medewerkers geplaatst na klachten uit de buurt omtrent parkeren op de grasvelden. Aan weerskanten van de straat geldt een parkeerverbod.

Tot nu toe werden de betreffende grasvelden in samenspraak met de buurt door de school met linten afgezet bij een activiteit van een van de beide scholen van de OSG Sevenwolden aan de Buitenbaan. Die maatregel leidde er al toe dat de parkeerdrukte in de straat flink afnam.

Nu de paaltjes zijn geplaatst, moet het wildparkeren door de ouders - en derden - ook op andere momenten zoals bij breng- en haalverkeer onmogelijk worden gemaakt.

Andere wijken en gras maaien

Een woordvoerder van de gemeente Heerenveen laat weten dat er vooralsnog geen paaltjes worden geplaatst in andere wijken in Heerenveen.

,,Wat daarnaast leuk is om te melden, is dat het gras dat rondom de paaltjes blijft staan na het gras maaien wordt onderhouden door scholieren van het praktijkdonderwijs van OSG Sevenwolden De Compagnie."

(Foto’s HoogMedia)