FOTO’S | Gezamenlijke sponsorlopen De Roerganger, Het Kompas en De Burcht leveren 20.000 euro op voor hulpproject in Oeganda

HEERENVEEN - De gezamenlijke sponsorlopen waar de leerlingen van CBS De Roerganger, CBS Het Kompas en CBS De Burcht op 9 en 16 april aan hebben meegedaan, heeft 20.000 opgeleverd voor het goede doel.

Het idee voor de sponsorlopen kwam van de jongerengroep Trinitas Oeganda. Tien jongeren en vier volwassenen van de Protestantse Gemeente Trinitas in Heerenveen gaan in augustus van dit jaar met de organisatie Livingstone naar Mpigi in Oeganda, om daar te helpen met het bouwen van een middelbare school.

De meeste jongeren hebben op één van de drie basisscholen gezeten. Ook is een van de volwassenen leerkracht op CBS De Roerganger.

Hieronder een door de organisatie zelf aangeleverd verslag met foto’s van de sponsorlopen.

In totaal deden ruim 900 leerlingen mee. Na afloop kregen ze allemaal een beker limonade en een ijsje. Het mooie weer zorgde er beide dagen voor dat het feest compleet was.

Naast het Oegandaproject werd op iedere school ook gelopen voor een ander project. CBS De Roerganger liep voor het project Gain in Zuid-Afrika, waar Alexander en Petra Bosma en hun kinderen komende zomer enkele weken in de sloppenwijken van Port Shepstone gaan werken. Jente Bosma zit in groep 8 van De Roerganger en ook haar broer en zus zaten op deze school.

CBS De Burcht liep voor juf Marlies Bandell, die eind april twee weken met Edukans naar Malawi gaat, waar ze via het World Teacher project helpt het basisonderwijs in Malawi te verbeteren. En CBS Het Kompas liep voor juf Nynke Obbink.

Zij is twee jaar geleden al naar Malawi geweest met het World Teacher project van Edukans, hier heeft zij met 25 andere onderwijzers op 5 scholen haar bijdrage gegeven aan verbetering van het onderwijs. Afgelopen maart hoorde ze dat het gebied waar zij had gewerkt zwaar was getroffen door de overstromingen na de cycloon Idaï. De opbrengst van Het Kompas gaat naar de heropbouw van de scholen in dit gebied.