De Lange trapt EU-campagne in Friesland af

HEERENVEEN - – Esther de Lange heeft woensdag als Nederlandse lijsttrekker van de Europese christendemocraten de aftrap voor de verkiezingscampagne in Friesland gegeven. Op uitnodiging van de CDA-afdelingen van Súdwest-Fryslân, Heerenveen en De Fryske Marren was ze te gast bij zuivelfabriek Royal A-ware en maakte ze een zeiltocht op de Hegemermar.

De Nederlandse kiezer mag op 23 mei naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen. De Lange symboliseerde het bezoek aan A-ware met de rol, die zij voor de Europese Unie ziet weggelegd. ,,A-ware is een hypermodern bedrijf en stuurt op die manier een oud ambacht de 21ste eeuw in. Dat is ook de opdracht voor Europa. Er zijn een aantal grote aloude onderwerpen als veiligheid, migratie en duurzaamheid, die we samen op een sterke manier de 21ste eeuw moeten insturen.”

Hans Broekhuizen, wethouder voor het CDA in Heerenveen, benadrukte het belang van grote economische spelers, zoals Royal A-ware. ,,We noemen deze plek ook wel de Friese melkweg. We zijn in Europa toonaangevend als het gaat om de zuivelindustrie. Hier langs de snelweg A7 staan meerdere zuivelfabrieken. Het is daarom mooi dat onze Nederlandse kandidaat voor Europa de campagne hier begint.”