Open ochtend bij Zingen voor je leven-koor

HEERENVEEN - - Het koor Zingen voor je Leven Heerenveen zingt elke tweede en vierde vrijdagochtend van de maand in MFA It Skoatterhûs in Oudeschoot. Op vrijdag 10 mei is er van 9.45 tot 12.00 uur een open ochtend.

Het koor staat onder leiding van Grytsje Kingma en Saskia Beijderwellen. Er is, naast het zangrepertoire van uiteenlopende liedjes uit vele landen van de wereld, veel aandacht voor de stem en voor wat je daar allemaal mee kunt doen.

Het koor is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker, bij henzelf of in hun naaste omgeving. Het koor valt onder de Stichting Kanker in Beeld, die landelijk mogelijkheden biedt op het gebied van vormen van creatieve expressie.

Zingen kan helend zijn, zingen en stemexpressie kunnen helpen bij het verwerken van de impact die kanker in je leven kan hebben. Landelijk zijn er zo’n 35 koren, in Friesland zijn er twee koren van Zingen voor je leven, in Leeuwarden en Heerenveen.

Om mensen de gelegenheid te geven om vrijblijvend kennis te maken met het koor van Heerenveen en deze vormen van stemexpressie en zingen, is er op vrijdag 10 mei een Open Ochtend. In het eerste uur is er stemexpressie met Saskia, dan is er pauze en daarna is er een uur zingen met Grytsje. Noten kunnen lezen is niet nodig.

Meer informatie en aanmelding via Saska Beijderwellen (saskiabeijderwellen@gmail.com, 06 – 25564336) of Grytsje Kingma (grytsje.kingma@solconmail.nl, 0513 – 551139).