Buitenbeentje: Op de rem!

Voetgangers, fietsers, tandemgebruikers, scooterrijders en nu zelfs huifkarren? Blijkbaar mag het allemaal op het niet zo grote stukje ‘stoep’ voor de Action, Aldi en Jumbo. Het enige wat ik er nog niet voorbij heb zien komen zijn auto’s en vrachtwagens. Natuurlijk gaan we hier niet dood aan, maar hinderlijk is het wel. Toch?

Vooral in de weekenden is het ontzettend fijn om je op beruchte ‘stoep’ te bevinden. Naar mijn weten wordt er ook niet aangegeven wat daar precies de regels zijn. Ieder voor zich, is de mentaliteit.

Om nog maar niet te spreken over de storende oversteek situatie die is gecreëerd op de hoek naast de Action. Daar sta je netjes te wachten tot je over mag steken, terwijl de fietsers, scooters en auto’s je om de oren vliegen. Dit omdat het verkeer van en naar de parkeerplaats ook nog allemaal via de Van Dekemalaan moet.

Af en toe zijn er zelfs alarmerende omstandigheden. Nog niet zo lang geleden fietste er een vrouw bij de Action de weg op met een volbehangen stuur. Naar alle waarschijnlijkheid deden de remmen van haar fiets het niet en raakte ze zo de achterkant van een passerende auto. Het ging net goed gelukkig, de enige schade was aan de zakken paaseieren die verspreid over de weg lagen.

Ditmaal waren paaseieren het slachtoffer, maar ik denk dat zonder duidelijke regels een erger ongeluk op de loer kan liggen. Zeker zolang de ‘ieder voor zich’ mentaliteit nog overheersend is.

(Tekst Fimke Groenewoud)