Bully te sterk voor hockeydames Quick Stick, lijfsbehoud in eerste klasse nog steeds in eigen hand

HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick hebben zondag uit in Oldenzaal met 4-1 verloren van Bully.

Hieronder een door Quick Stick zelf aangeleverd verslag.

Quick Stick reisde af naar Oldenzaal om het op te nemen tegen Bully. De wedstrijd begon gelijkwaardig, maar Bully kon in de eerste helft een 2-0 voorsprong nemen toen keepster Yvet Mooiweer met een gele kaart naar de kant moest. Ondanks hard werken kwam Quick Stick deze klap niet meer te boven en verloor het uiteindelijk met 4-1.

In het begin van de eerste helft waren er een kansen en strafcorners voor beide ploegen, maar werd er nog niet gescoord. Met nog een kwartier te spelen was er een grote kans voor Bully, waarbij keepster Yvet Mooiweer te laat bij de bal was en de speelster van Bully in een 1 op 1 onderuit haalde, met als gevolg een 10 minuten tijdstraf en een strafbal.

Deze werd, met verdedigster Britt Herder als vliegende keeper, hard binnen gepusht. Met vliegende keep en man minder hield Quick Stick lang stand, maar 7 minuten voor het einde van de eerste helft kon een tweede treffer van Bully niet worden voorkomen. Even later keerde Britt Herder nog wel knap een hoge inzet van Bully.

Met weer 11 speelsters binnen de lijnen sloeg Quick Stick snel toe. Dieuwke Verkerk gaf een knappe backhand pass op B-junior Anna Dijksma. Zij gaf voor op de inglijdende Lisan ten Berge die het laatste tikje kon geven. Nog voor rust wist Bully uit een counter nogmaals te scoren waardoor er met een 3-1 stand gerust werd.

Na rust werkte Quick Stick hard om de opgelopen schade te herstellen. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Bully bleef ook kansen krijgen, en wist na 10 minuten spelen de 4-1 te scoren uit een strafcorner. In het restant van de wedstrijd waren er voor beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde de wedstrijd, net als in de eerste seizoenshelft, in 4-1 voor Bully.

Volgende week neemt Quick Stick het thuis op tegen nummer 11 Deventer. Bij een gelijkspel of overwinning is Quick Stick zeker van handhaving in de eerste klasse.