FOTO’S | Anne Dirk van Assen kroont zich in natuurgebied De Deelen tot Fries kampioen sportvissen

GERSLOOT - Anne Dirk van Assen is zaterdag Fries kampioen vissen geworden. Aan de wedstrijd in natuurgebied De Deelen deden ruim 85 sportvissers mee.

Hieronder een door de organisatie zelf aangeleverd verslag.

Sterk geconcentreerd met een 13 meter lange hengel, vissend vanaf hun plateau op de vissteigers aan de Hooivaart. Turend naar hun ranke dobber om elk moment de winnende vis aan de haak te kunnen slaan. Dit was het beeld tijdens de Friese kampioenschappen wedstrijdvissen op zaterdag 11 mei langs de Hooivaart bij De Deelen.

Na de 4 uur durende wedstrijd wist Anne Dirk van Assen uit Berltsum en vissend voor ‘Hengelsportvereniging de Deinende Dobber, St Anna’ ruim 26 kg vis te vangen en is daarmee Fries kampioen 2019.

Henk is een vaste deelnemer aan de vele sportviswedstrijden in de provincie, enkele jaren terug was hij ook reeds Fries kampioen maar dan bij de Feedervisserij.

Als 2e eindigde Jeroen de Boer van HSV de Oanslach uit Harkema met een gewicht van 21,5 kg. Freerk van Duinen van Ons Genoegen Makkum lag beslag op de derde plaats met bijna 14 kg.

In totaal wisten de 85 sportvissers ruim 420 kg tijdelijk uit het water te betrekken.

Na afloop van de wedstrijd werden de prijswinnaars gehuldigd in café de Streek te Tjalbert en ontving Anne Dirk het Kampionsbord.

De eerste 21 deelnemers uit de uitslag hebben zich tevens geplaats voor het Nederlands kampioenschap op 31 augustus op de steigers in het PM Kanaal bij Kootstertille.

Voor de volledige uitslag klik hier