De Knipe in teken van jaarlijkse trekkertrek

DE KNIPE - De jaarlijkse trekkertrek in De Knipe wordt zaterdag 18 mei gehouden. Het evenement begint om 9.00 uur en vindt plaatst aan de Ds. Veenweg ter hoogte van huisnummer 22.

Trekkertrek kent verschillende klassen: standaard, hobbysport, sportklasse, supersport en oldstocks. Daarnaast is er wederom een demonstratie van speciale ‘trekkers’. Dit jaar komen er tractoren met een vliegtuigmotor en pick-up auto’s op de baan.

Bloody Mary, Red Danger en Red Lady, zo heten de tractoren met vliegtuigmotoren, hebben meer snelheid dan normale tractoren. Ze trekken de sleepwagen met hoge snelheid over de baan. Met als doel de Full Pull natuurlijk. Het wordt weer een dag vol spektakel.

Naast alle pk’s van de tractoren laat het Strong Men Team Bargewear zien dat je met mankracht ook veel kunt bereiken. De mannen laten zien wat hun sport inhoudt en vragen aandacht voor Max, een jongen met de zeldzame ziekte phelan-mcdermid syndroom.

De organisatie heeft ook weer gedacht aan liefhebbers van oude tractoren en de jeugd. Zo maakt de Old Timer Club De Knipe maakt een toertocht door de omgeving.

Verder zijn de klassiekers te bewonderen op het terrein. Voor de jeugd is er de skeltertrek en een springkussen. De dag wordt afgesloten door dj Theo de Haan.

De entree bedraagt zes euro voor volwassenen. Jeugd van 6 tot en met 12 jaar betaalt twee euro. Kinderen tot 6 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang.