Begin juni officiële aftrap Walk of Fean

HEERENVEEN - De Walk of Fean wordt zaterdag 1 juni om 16.00 uur officieel geopend. De opening gebeurt tijdens het DELA Beachvolleybaltoernooi dat die dag plaatsvindt in het centrum van Heerenveen.

De Walk of Fean voert langs achttien bankjes, waarbij sporthelden uit de regio Heerenveen worden geëerd. De bankjes zijn gemaakt van gerecycled materiaal van Omrin. De wandelroute zelf verbindt de iconen van Heerenveen (Thialf, Sportstad en het Abe Lenstra Stadion) met het centrum van Heerenveen.

Op de wandelroute zijn de sporthelden uit de regio Heerenveen terug te vinden. Niet alleen via borstbeelden, maar ook met een interactieve app met augmented reality. Daarmee kunnen de sporthelden en sportlegendes worden ‘ontmoet’. Zij vertellen via de app verhalen over hun prestaties en ervaringen. Daarnaast stellen ze vragen en is er een klassement aan verbonden.

‘Openluchtmuseum’

Met de Walk of Fean zegt initiatiefnemer Heerenveen ’n Gouden Plak een ‘openluchtmuseum’ met daarin de sporthelden van Heerenveen te willen realiseren.

,,Vanuit toeristisch oogpunt is de Walk of Fean een mooie verbinding tussen de highlights van Heerenveen”, zegt Frank van Hout, voorzitter van Heerenveen ’n Gouden Plak.

Naast een langere route is het ook mogelijk om voor een kortere variant te kiezen. Die gaat alleen door het centrum. Het idee voor de wandeling werd na de succesvolle winterspelen van 2014 in Sotsji geopperd binnen ’n Gouden Plak.