Nenne de Graaf maakt vikingsboot voor Zomerspelweek Heerenveen

HEERENVEEN - De vrijwilligers van de Zomerspelweek Heerenveen hebben dinsdag een vikingsboot gekregen uit handen van Nenne de Graaf. Hij is student meubelmaker en scheepsinterieur aan het Friesland College.

Jaarlijks krijgen de kinderen die naar de Zomerspelweek komen een toneelspel te zien waarin ze een vikingsboot kunnen bewonderen. Ditmaal was het de 20-jarige uit Leeuwarden afkomstige De Graaf die de opdracht kreeg om het decoratiestuk te maken.

De vikingsboot wordt nog in de verf gezet door vrijwilligers. Daarna is hij te zien van 12 tot en met 16 augustus op het terrein van Scoutinghiem aan de Van Bienemalaan 7 in Oranjjewoud.

Vrijwilligers

Voor wie interesse heeft om te helpen als vrijwilliger bij de Zomerspelweek of meer wil weten over het evenement, zie www.zomerspelweek.nl. Ook is informatie te krijgen via info@zomerspelweek.nl.

De Zomerspelweek heeft daarnaast een juniorengroep in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. Zij helpen met de activiteiten. Bij die groep kan ook de maatschappelijke stage worden gedaan.