FOTO’S | Senioren Feanster Rugby Club sluiten seizoen af op tweede plek

HEERENVEEN - Het seniorenteam van de Feanster Rugby Club (FRC) heeft afgelopen weekend de laatste competitiewedstrijd gespeeld van dit seizoen.

Hieronder een door de club zelf aangeleverd verslag.

De mannen hoefden zelf niet ver te reizen, want ze mochten zondag op eigen veld aan de Buitenbaan spelen. De tegenstanders kwamen deze keer uit Oldenzaal; Rugby Club Harlequins.

Het beloofde een pittige pot te worden, daar de Harlequins in de tweede fase van het seizoen nog ongeslagen waren. Maar diezelfde Harlequins waren in de eerste fase van dit seizoen nog met 28-25 verslagen door FRC, dus alles was mogelijk.

Maar helaas bleek het anders. Ondanks de hevige strijd, vier prachtige tries en twee mooie conversies drukten de tegenstanders net iets vaker de bal over de try-lijn en werd de eindstand 24-41. Desalniettemin heeft FRC wel de 2e positie weten te behouden in “Plate-Poule” van de 3e klasse Noord-Oost.

In het afgelopen seizoen zijn er van de totaal 21 wedstrijden 12 games gewonnen en zijn er door het scoren van 141 tries en 84 conversies totaal 873 punten gescoord dit seizoen, tegen 616 tegenscores. Dit toch vele malen beter in vergelijking met vorig jaar waar in 18 wedstrijden “maar” 443 punten werden gescoord en het team 592 tegenpunten moest incasseren. Dus de mannen mogen best tevreden zijn over afgelopen seizoen.

Daarnaast heeft de jeugd van FRC ook hun eigen competities inmiddels afgerond en hebben hier ook prima resultaten geboekt.

• De Colts (17 en 18 jaar) , welke in een cluster spelen met RC Emmen en RC Big Stones (Havelte), zijn in de 2e fase als 2e van hun poule geëindigd.

• De Junioren (15 en 16 jaar), welke in een cluster spelen met RC Drachten, zijn in de 2e fase als 1e van hun poule geëindigd en mochten de poule finale spelen. Hier zijn ze als 2e geëindigd.

• De Cubs (13 en 14 jaar), welke in een cluster spelen met RC Drachten, zijn in de 3e fase als 1e van hun poule geëindigd.

(Foto’s Feanster Rugby Club)