Roparun doneert koppelbedden aan Coornhert State en LindeStede

HEERENVEEN - Vrijwilligersorganisatie Roparun doneert drie koppelbedden aan verschillende afdelingen van ouderenzorgorganisatie Meriant.

De bedden komen te staan in woonzorgcentrum Coornhert State in Heerenveen, op de palliatieve afdeling de Kuunder in LindeStede. Daar komt ook flexibel in te zetten koppelbed te staan

Een koppelbed is een speciaal door een meubelmaker vervaardigd bedframe met een matras die naadloos aansluit op bijvoorbeeld: een bed in het zorgcentrum of hospice, een ziekenhuisbed of een bed in de thuissituatie.

Dankzij het bed ontstaat een volwaardig tweepersoonsbed. Daardoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen intiem samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.

Pinksterweekend

Roparun haalt het benodigde geld op met vrijwilligers tijdens het pinksterweekend. In totaal 368 teams rennen dan in estafettevorm in teams bestaande uit acht lopers van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waar de finish is.

Met hun jaarlijkse deelname halen ze sinds 28 jaar ruim vijf miljoen euro op. Dat geld wordt besteed aan projecten binnen de palliatieve zorg, waaronder aan de koppelbedden.