FOTO’S | Publiek geniet van pk’s bij trekkertrek in De Knipe

DE KNIPE - De jaarlijkse trekkertrek in De Knipe is zaterdag gehouden aan de Ds. Veenweg ter hoogte van huisnummer 22.

Trekkertrek kent verschillende klassen: standaard, hobbysport, sportklasse, supersport en oldstocks. Daarnaast was er wederom een demonstratie van speciale ‘trekkers’. Dit jaar kwamen er tractoren met een vliegtuigmotor en pick-up auto’s op de baan.

Bloody Mary, Red Danger en Red Lady, zo heten de tractoren met vliegtuigmotoren, hebben meer snelheid dan normale tractoren. Ze trekken de sleepwagen met hoge snelheid over de baan. Met als doel de Full Pull natuurlijk. Het wordt weer een dag vol spektakel.

Naast alle pk’s van de tractoren liet het Strong Men Team Bargewear zien dat je met mankracht ook veel kunt bereiken. De mannen toonden wat hun sport inhoudt en vroegen aandacht voor Max, een jongen met de zeldzame ziekte phelan-mcdermid syndroom.

De organisatie had ook nu weer gedacht aan liefhebbers van oude tractoren en de jeugd. Zo maakte de Old Timer Club De Knipe een toertocht door de omgeving.

Verder waren de klassiekers te bewonderen op het terrein. Voor de jeugd was er de skeltertrek en een springkussen. De dag werd afgesloten door dj Theo de Haan.

(Foto’s Douwe-Jan de Kroon)