FOTO'S | Burgemeester Van der Zwan in gesprek met kinderen van CBS Spring!

HEERENVEEN - Burgemeester Van der Zwan heeft vandaag een bezoek gebracht aan CBS Spring! In Heerenveen.

Hieronder een door de school zelf aangeleverd verslag.

,,Heeft Heerenveen ook een burgemeester, net als Amsterdam?” Deze vraag stelde Laura, leerling van groep 6, aan de wethouder tijdens de uitreiking van het certificaat voor Gezonde School op Spring! 

De volgende dag kwam er al een telefoontje of de burgemeester eens langs mocht komen op Spring! Dat leek ons direct een goed idee. 

En zo zijn de kinderen het bezoek voor gaan bereiden. Er werden vragen bedacht voor de burgemeester. De kinderen van groep 7/ 8 hadden plannen bedacht voor verbeteringen in de wijk De Akker waar onze school staat en voor Heerenveen. 

Helaas kon de burgemeester de kinderen niet toezeggen dat er een openluchtzwembad op het dak van de school kwam. ,,Het geld is voor iedereen en dat moet eerlijk verdeeld worden”, was de reactie van de burgemeester. 

60 jaar getrouwd

De burgemeester vertelde over zijn werk en welke dingen daar zo leuk aan zijn. ,,Misschien zijn jouw opa en oma over een poosje wel 60 jaar getrouwd, dan kom ik hen feliciteren en natuurlijk een lekker gebakje mee-eten.” 

Ook scholen bezoeken behoort tot de favoriete taak van de burgemeester. Na dit bezoekje weten alle kinderen dat Heerenveen een burgemeester heeft. En wat voor een.