VV Heerenveen JO13-2 pakt titel in kampioenskraker tegen Oerterp JO13-1

HEERENVEEN - De voetballers van VV Heerenveen JO13-2 zijn zaterdag kampioen geworden.

Hieronder een door de club zelf ingestuurd evrslag van de kampioenskraker tegen Oerterp JO13-1.

Het beloofde een spannende strijd te gaan worden, want beide teams hadden evenveel punten behaald en ook het doelsaldo was gelijk. Bovendien hadden de teams in hun eerste ontmoeting dit seizoen 2-2 gelijk gespeeld, dus wie van beide teams zou de zenuwen het meest onder controle hebben?

Na een gedegen voorbereiding door Victor en Bas ging VV Heerenveen de strijd met Oerterp aan. Al vlot in de wedstrijd wist Bart, na een mooi genomen vrije trap van Joost, de score voor VV Heerenveen te openen. Op naar de volgende treffer. Maar dat liep even anders.

De druk van Oerterp werd groter en de tegengoal hing in de lucht. VV Heerenveen kroop nog door het oog van de naald toen Oerterp een meter voor het doel de bal over schoot, maar vlak voor rust kreeg VV Heerenveen dan toch een domper te verwerken: penalty voor Oerterp.

Keeper Dilano dook in de goede hoek, maar wist de penalty helaas niet te stoppen. En hoe kom je dan als team na rust de kleedkamer uit? Nou, heel goed dus.

Ook hier wisten Victor en Bas het team weer met de neuzen de goede kant op te krijgen en werd er een mooie, maar spannende tweede helft gespeeld, waarbij de bloeddruk bij de supporters af en toe tot grote hoogte steeg.

De ontlading was dan ook groot toen halverwege de tweede helft Joost de 2-1 binnen wist te koppen na een perfect genomen corner door Stijn.

De spanning bleef tot het eind en Jelte moest er aan te pas komen om nog een bal van Oerterp van de doellijn te halen, maar de stand bleef 2-1 en daarmee was het kampioenschap van VV Heerenveen JO 13-2 een feit... En dat heeft iedereen vervolgens tot ver buiten de kleedkamer kunnen horen.