Veilig wonen centraal bij laatste Seniorcafé bibliotheek Heerenveen voor de zomervakantie

HEERENVEEN - Veilig wonen staat woensdag 5 juni centraal bij het laatste Seniorcafé van de bibliotheek Heerenveen dat plaatsvindt voor de zomervakantie.

Te gast bij de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 zijn dan Linda van de Poll van welzijnsorganisatie Caleidoscoop en wijkagent Jan Graafstra. Alle 55-plussers zijn vanaf 10.15 uur welkom. De toegangsprijs bedraagt één euro en is inclusief koffie of thee.

Linda van de Poll vertelt over het project ‘Mijn huis op maat’. ,,De meeste mensen willen, wanneer ze ouder worden, graag zo lang mogelijk en veilig wonen in hun eigen woning. Voor dat laatste bestaan vaak simpele, maar doeltreffende oplossingen.”

Van de Poll neemt ook een technologiehuisje mee, waarin de verschillende technische mogelijkheden bekeken kunnen worden.

Diefstal via babbeltrucs

Jan Graafstra gaat in op diefstal via babbeltrucs. Dat komt steeds vaker voor. Onbekenden bellen dan aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en/of andere waardevolle bezittingen.

In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en geweld. Dieven doen zich soms voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

Iedere woensdagochtend

Alle 55-plussers kunnen iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur terecht in het Seniorcafé van de bibliotheek Heerenveen voor een kop koffie of thee, een praatje of om een krant of tijdschrift te lezen.

Daarnaast is er elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, een activiteit voor deze leeftijdsgroep.