Vereiste nieuwe Stichting Vrouwenvoetbal SC Heerenveen feit

HEERENVEEN - Het vrouwenvoetbal van SC Heerenveen is sinds vandaag ondergebracht in een nieuwe stichting.

Met het oprichten van de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen kunnen volgens SC Heerenveen, Sport Fryslân en de gemeente Heerenveen de volgende stappen worden gezet om het vrouwenvoetbal op eredivisieniveau in Heerenveen een doorstart te laten maken. 

Om vlot te kunnen handelen en verdere afspraken te maken, is er eerst een interim-bestuur aangesteld. Dat bestaat uit: Hylke van der Veen, Anne Jochum de Vries en Adriaan Dillema. Zij werken in het dagelijks leven respectievelijk bij SC Heerenveen, Sport Fryslân en de gemeente Heerenveen.

Taken 

Het tijdelijke bestuur heeft als taak het realiseren van een soepele overgang naar een nieuwe situatie. Ook maken zij met het huidige bestuur van de stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen afspraken rondom overdracht van de taken. 

Daarnaast moet het interim-bestuur ervoor zorgen dat de speelsters en staf kunnen rekenen op een goede voorbereiding en start van het nieuwe seizoen. 

Ook moeten de bestuursleden zo snel mogelijk een nieuw bestuur samenstellen voor de stichting vrouwenvoetbal. Het is de bedoeling dit voor 1 augustus te realiseren. 

De taken van het interim-bestuur wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met kwartiermaker Bjernt van Popta.

Voorwaarde

Het vormen van een nieuwe stichting was een van de voorwaarden voor het verstrekken van een bijdrage van de KNVB en de betaald voetbalorganisatie SC Heerenveen aan het damesvoetbal.

De gemeenteraad van Heerenveen gaf maandagavond groen licht voor het beschikbaar stellen van een bijdrage van maximaal 150.000 euro. Wel stelde raad als voorwaarde dat dat geld weer wordt terugbetaald aan de gemeente. Dat geld moet bijeen gebracht worden via sponsoren.