‘Voorlopig laatste keer dat Onbeperkt samen genieten wordt gehouden’

HEERENVEEN - Onbeperkt samen genieten voor mensen met een verstandelijke beperking vindt zaterdag voor de vijfde keer plaats. Voorlopig is het volgens de organisatie meteen ook de laatste keer dat het wordt gehouden.

Dat het voorlopig de laatste keer is heeft te maken met grote voorbereidingstijd op het evenement, dat door vrijwilligers wordt gehouden.

,,Misschien over twee of drie jaar houden we het weer. Een optimale voorbereiding van zo'n groot evenement kost nu eenmaal ontzettend veel tijd. En helaas ontbreekt het ons soms simpelweg aan die tijd. Afgelopen jaar was het vaak 'nachtwerk' en ’s nachts moet je eigenlijk slapen om de batterij te laden.”

De naam en Facebookpagina van Onbeperkt samen genieten blijven bestaan. ,,En wie weet organiseren wij als de Stichting Oog voor elkaar volgend jaar een klein feestje voor een andere doelgroep. Ook iets met ‘samen genieten’. Maar we gaan zaterdag eerst nog knallen en vooral genieten van al die stralende kopjes. Want daar doen wij dit met elkaar voor. Daarnaast gaat een woord van dank wederom uit naar alle sponsoren en de vele vrijwilligers.”

Activiteiten

Het evenement vindt plaats aan de Vulcanus 15 in Heerenveen en wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Zoetendal en Willem Waldpyk van Omrop Fryslân.

De organisatie zegt groots uit te pakken. Zo zijn er: snelle bolides, trucks, motoren en trikes en zijn de politie, brandweer en ambulancepersoneel aanwezig. Daarnaast zijn er: Dakar auto's, honden, ganzen, eenden, zangers, kittcar, bestuurbare trucks, clown, lesauto’s, oldtimers, sterke mannen, en is er linedance, bootcamp, fotografen en schminken.

Ook Brownies&downieS Heerenveen, IJs van Gerardo, een piratenkoor, prinses, konijn, ponycycles en onder andere een dweilorkest zijn aanwezig.