‘NachtSwalkerstocht zet Friesland op een mooie manier op de kaart’

NIEUWEHORNE - De zevende editie van de NachtSwalkerstocht wordt vrijdag 7 juni gehouden. De te lopen afstanden zijn vijftien en dertig kilometer.

De afgelopen jaren deden er ruim achthonderd wandelaars uit heel Nederland mee aan het evenement. ,,Enthousiast over de route en de natuur, maar ook over het entertainment langs de route. Dit jaar wordt het weer een hele happening”, aldus de organisatie.

De NachtSwalkerstocht is een kleinschalig evenement en heeft volgens de organisatie een grootse uitstraling die Friesland op een mooie manier op de kaart zet.

,,Geen duizenden deelnemers en geen commerciële bedoelingen, maar een tocht die is gemaakt om de deelnemers een onvergetelijke avond te bezorgen en om te laten zien hoe mooi Friesland is als de avond valt.”

Jouke de Vries, speaker van SC Heerenveen, helpt de wandelaars op weg door ze toe te spreken bij Sportcomplex Udiros in Nieuwehorne. De dertig kilometer start om 18.30 uur. De vijftien kilometer start in groepen van tweehonderd deelnemers vanaf 21.00 uur.

Zie ook de website van de NachtSwalkerstocht of bel voor meer informatie naar 0513-541 726.