Outletmarkt Heerenveen aan vooravond eerste lustrum, ook huisband Bjusterbaarlik voor vijfde jaar op rij aanwezig

HEERENVEEN - De outletmarkt Heerenveen viert dit jaar haar 5-jarig bestaan. Het eerste lustrum van het evenement vindt zaterdag 25 en zondag 26 mei plaats in het centrum van Heerenveen.

Dit jaar zijn er ook weer ongeveer honderd kramen aanwezig, waaronder een aantal kramen die voor goede doelen of instellingen werken.

In 2014 was het de eerste keer dat de outletmarkt werd gehouden. Esther Rens van de Etos en Lenie Soeten van Pasveer Lederwaren vonden het destijds beide tijd dat er weer eens een markt in het centrum moest plaats vinden om zo wat meer reuring en gezelligheid in het centrum te krijgen.

Met behulp van de toenmalige marktmeester en gemeente Heerenveen is de eerste keer direct een groot succes geworden en heeft de Outletmarkt daardoor een logisch vervolg gekregen.

De dames beginnen in februari al met de voorbereiding en kunnen door de korte lijnen met alle betrokkenen snel anticiperen en beslissen. De markt is op verschillende datums geweest, maar heeft nu als vaste datum de laatste zaterdag en zondag van mei i.c.m. met de koopzondag.

Op zondag 26 mei is er ook muziek, waaronder door Bjusterbaarlik uit Akkrum. Ook voor hun is het het eerste lustrum in combinatie met de outletmarkt.