Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen vertegenwoordigt Friesland bij verkiezing Ambassade van de Verdraagzaamheid

HEERENVEEN - Het Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen (KVH) is genomineerd voor de prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid.

Twaalf lokale organisaties uit iedere provincie die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor interculturele verdraagzaamheid zijn genomineerd voor de prijs. Het KVH vertegenwoordigt Friesland.

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid en onder auspiciën van de Nederlandse Commissie van de UNESCO.

De nominatie is maandag bekendgemaakt op de UNESCO-dag van de Culturele Diversiteit. De winnaar wordt bekendgemaakt op 16 november. Dat is de UNESCO-dag van de Verdraagzaamheid.

Stemmen

Vanaf september kan iedereen in Nederland stemmen via de website eenlandeensamenleving.nl.

Via de social-media-kanalen van Eén Land Eén Samenleving worden de twaalf organisaties de komende maanden in de spotlights gezet. Ook hun activiteiten worden dan toegelicht.

Over het KVH

Het Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen is een werkgroep van de Stichting Caleidoscoop en brengt vrouwen met verschillende culturen bij elkaar. Dat doen ze op verschillende manieren. Zo wordt jaarlijks een burendag en een vrouwenfeest gehouden, gekenmerkt door muziek en hapjes uit de hele wereld.

Het Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen bestaat uit: Luthilde Buwalda, Vimla Ramlal , Selda Cinar Yigit, Marga van der Wier, Rakia Ait Baali, Samira El Harati, Debra Visser, Loura  Abdul Malek Qoraishi,  Asima Ahmed , Corry Nicolay, Marleen de Beer.

Voor alle genomineerden zie eenlandeensamenleving.nl/prijsuitreiking-ambassade-van-de-verdraagzaamheid-2019.