Fedde Pronk nieuwe onafhankelijke voorzitter stichtingsbestuur SC Heerenveen, Henny Groot Kormelink treedt toe tot raad van commissarissen

HEERENVEEN - Fedde Pronk is de nieuwe onafhankelijke voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen. Daarnaast is Henny Groot Kormelink toegetreden tot de raad van commissarissen (RvC) met de portefeuille technische zaken.

De 56-jarige Pronk is een bestuurder met ervaring in de financiële en duurzaamheidssector. De geboren Sneker is woonachtig in Heerenveen en mede-eigenaar van The Green World Company. In het verleden was Pronk onder andere actief als algemeen directeur van Sportstad Heerenveen en de Rabobank Heerenveen-Gorredijk.

Naast onafhankelijk voorzitter van het stichtingsbestuur neemt Pronk aan het eind van dit kalenderjaar ook de portefeuille financiën over van Peter Bazuijnen, die dan uit het stichtingsbestuur treedt.

Compleet

De RvC is door de komst van de 72-jarige Groot Kormelink weer compleet. Hij volgt Hans Westerhof op als commissaris technische zaken.

Groot Kormelink was 29 jaar KNVB docent UEFA A en ruim 34 jaar docent aan het CIOS. Ook was hij 23 jaar hoofdredacteur van vakblad De Voetbaltrainer. Daarnaast heeft hij een ruime bestuurlijke ervaring.

De RvC bestaat nu uit: voorzitter Egbert van Hes (algemene en commerciële zaken), Willem Jan van Elsacker (financiën en vastgoed) en Henny Groot Kormelink (technische zaken).