FOTO'S | 47 van de 51 voorstellen voor herinrichting centrum aangenomen tijdens slotbijeenkomst G1000Heerenveen

HEERENVEEN - De slotbijeenkomst van de G1000Heerenveen omtrent de herinrichting van het centrum van Heerenveen is zaterdag gehouden in het King College in Heerenveen.

De in totaal 118 aanwezigen namen daarbij een Burgerbesluit over 51 voorstellen voor een toekomstbestendig centrum. Daarvan zijn er 47 aangenomen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan legt de voorstellen in juni voor aan de gemeenteraad.
 
Na de laatste gemeenteraadsverkiezing besloot de raad om samen met inwoners aan de slag te gaan met vitalisering van het centrum van Heerenveen. De voorstellen die nu zijn aangenomen vormen het uitgangspunt voor verdere besluitvorming. De gemeenteraad neemt de voorstellen in juni in behandeling.

Werkwijze G1000Heerenveen

Vierhonderd inwoners, ondernemers, vrije denkers, ambtenaren en politici van de gemeente bepaalden op 9 februari samen wat er moet gebeuren om het centrum van Heerenveen klaar te maken voor de toekomst. 

Honderdvijftig inwoners werkten die ideeën de afgelopen maanden uit naar concrete centrumvoorstellen. 

Zaterdag zijn de uitgewerkte plannen gepresenteerd. Via stemming zijn 47 van de 51 voorstellen aangenomen. Deze vormen samen het Burgerbesluit.

Voorstellen naar de gemeenteraad

Burgemeester Tjeerd van der Zwan biedt het Burgerbesluit in juni aan de gemeenteraad aan. Dat is van belang, omdat er veel voorstellen zijn die de gemeente moet uitvoeren of waar de gemeente geld voor moet vrijmaken. 

De gemeenteraad heeft toegezegd de voorstellen te bespreken en aan te geven hoe zij kan bijdragen aan de realisatie van de voorstellen. Een monitorgroep van inwoners blijft betrokken bij de behandeling van de voorstellen.
 
Alle aangenomen voorstellen staan hier

(Foto's Max van Gelder)