FOTO'S | 32ste editie Clafis Ingenieus Triathlon AV Heerenveen in beeld

HEERENVEEN - De atletiekvereniging AV Heerenveen heeft zaterdag voor de 32ste keer de Clafis Ingenieus Triathlon gehouden. De start was om 11.00 uur in het meertje bij museum Belvédère.

Hieronder een door de organisatie zelf aangeleverd verslag.

Met een geheel vernieuwde wisselzone en een gewijzigd programma vond zaterdag 25 mei jl. de 32e editie van Clafis Ingenieus Triathlon Heerenveen plaats. 258 deelnemers gingen, verdeeld over drie afstanden, van start. 

Voor atleten die vaker aan de start stonden in Heerenveen en de vaste groep vrijwilligers was het even wennen afgelopen zaterdag. Maar het compleet vernieuwde start/finishgebied bleek een groot succes. Een mooi compact geheel waarbij het zwemmen, fietsen en lopen voor iedereen goed te volgen was. De organisatie had ook het programma aangepast waardoor de 1/16e, 1/8e en Olympische Afstand gelijke aandacht kregen van het publiek. 

Op de 1/16e afstand won bij de dames Lieke Murra uit Winsum, Groningen en bij de heren was Ivor Feunekes uit Borger de sterkste. Deze jonge atleten trotseerden 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en twee en een halve kilometer hardlopen. 

Wouter van Dijk uit Amsterdam won na een spannende strijd met Menno Iedema uit Drachten de 1/8e triathlon. Na het zwemmen lag de atleet uit Amsterdam twee minuten achter op de atleet uit Drachten. Deze achterstand bleef bij het fietsen gelijk. De strijd werd uiteindelijk beslist bij het looponderdeel met 1 minuut in het voordeel van van Dijk. De in Groningen woonachtige Jorinde van der Laan won bij de dames.

Bij de Olympische afstand werd gewonnen door Marian Andringa uit Marrum. Zij was oppermachtig tijdens 1500 meter zwemmen, 42 kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. Bij de heren werd een mooie strijd uitgevochten. Johannes Hemelrijk leek lang op winkoers te liggen maar Huub van den Brink beslechtte de strijd in zijn voordeel. 

(Foto's Frank Vink)