Hockeydames Quick Stick sluiten seizoen af met nederlaag

HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick uit Heerenveen hebben het seizoen afegsloten met een nederlaag. Uit bij EHV in Enschede werd met 4-1 verloren.

Hieronder een door Quick Stick zelf aangeleverd verslag.

EHV is een technisch sterk team dat op de vierde plaats stond en nog kans maakte op promotie. Er ontstond een spannende wedstrijd, met goede kansen voor beide teams, maar uiteindelijk was het Quick Stick dat aan het kortste eind trok en met een 4-1 nederlaag terug naar huis werd gestuurd.

Vanaf het begin ontstond een spannende wedstrijd met licht overwicht voor EHV. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor EHV uit een strafcorner, maar werd er goed uitgelopen door Lisan ten Berge. Het lukte Quick Stick goed om onder de druk van EHV uit te hockeyen waardoor het regelmatig gevaarlijk richting het doel van Enschede ging.

Tot gevaarlijke doelpogingen leidde dit echter niet. Ook Enschede kreeg goede kansen, zo was er een 1 op 1 situatie waarbij keepster Yvet Mooiweer knap keerde waarna Julia Bandell de bal in de rebound van de lijn kon halen.

Ook meerdere strafcorners werden goed gekeerd. Toch wist EHV halverwege de eerste helft een gaatje in de Heerenveense defensie te vinden en de 2 tegen 1 tegen keepster Mooiweer werd goed uitgespeeld. Ook Quick Stick bleef kansen creëren en kreeg aan het einde van de eerste helft nog een uitpeelcorner, echter kwam het door een mislukte stop niet tot een schot op doel.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. De eerste goede kans was voor EHV, maar weer vond het keepster Mooiweer op de weg waarna de rebound naast werd geschoten. Direct daarna kreeg Quick Stick een strafcorner.

Meran Horsten, die mogelijk haar laatste wedstrijd voor Quick Stick speelde, schoot de bal hard richting de lijnstop van EHV die knap wist te keren. Halverwege de tweede helft wist EHV voor de tweede keer het doel te vinden toen een voorzet van dichtbij binnen kon worden getikt. Quick Stick gaf echter niet op en bleef strijden.

Dit werd ook beloond toen aanvoerster Joyce ten Wolde 7 minuten voor tijd van achteruit met een knappe pass spits Bibi Bronswijk wist te bereiken. Bronswijk wist het duel van haar directe verdedigster te winnen en stoomde met grote passen richting het Enschedese doel, waar ze de bal onder de uitgekomen keepster van Enschede door kreeg en de bal richting doel hobbelde. Vlak voor de doellijn gaf Lisan ten Berge de bal nog het laatste tikje, en Quick Stick meer hoop op resultaat.

Deze hoop werd echter snel gesmoord toen EHV direct daarna met een discutabel doelpunt de marge weer op 2 zette. Dat EHV in de laatste minuut ook nog de 4-1 wist te maken was enkel voor de statistieken.

Ondanks een goede wedstrijd werd het harde werken van Quick Stick niet beloond. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen. Op deze ‘Super Sunday’ in Heerenveen hoopt Quick Stick op een goede afsluiting van het seizoen tegen GCHC, de nummer 2 van de competitie dat nog vol moet strijden voor promotie.