FOTO’S | Internationaal toernooi bij Feanster Rugby Club

HEERENVEEN - De Feanster Rugby Club heeft afgelopen weekend een internationaal toernooi gehouden.

Verschillende jeugdteams uit Nederland waren uitgenodigd om naar Heerenveen af te reizen om al rugbyend de strijd met elkaar aan te gaan.

Hieronder een door de club zelf aangeleverd verslag met foto’s.

Afgelopen zaterdag speelden de Feanster Mini’s (geboortejaar 2007 en 2008) tegen Utrecht, Groningen, Drachten/Havelte en Emmen. De zaterdag hiervoor speelden de Feanster Cubs (geboortejaar 2005 en 2006) tegen Alkmaar/Hoorn, Leeuwarden/Havelte en Drachten.

De ervaring leert echter dat je een rugbyer nooit te lang moet laten stil zitten, daar worden ze erg onwennig va. Daarom konden de spelers hun krachten onderling testen tijdens de pauze wedstrijden met heuse Highland Games.

Het rugby spel stond uiteraard centraal en het was elk team er aan gelegen om meer punten te scoren dan de tegenpartij. Tijdens de Highland Games bleven de spieren warm door zak te lopen, touw te trekken en banden de flippen.

De organisatie is er in geslaagd om een ieder, speler en toeschouwer, met een tevreden gevoel naar huis te laten terugkeren, ondanks dat het ene team wat vaker verloren had dan het andere team. Mede dankzij het mooie weer, de vrijwillige inzet van ouders en het enthousiasme van de kinderen is deze formule een succes gebleken en zal er volgend jaar zeker aan een vervolg gedacht worden.